Monday, November 18, 2013

Civilizatia fundului

Urmarind falsele dezbateri de zilele astea despre legi din ce in ce mai aberante si mai imposibil de aplicat fara dezastre majore in toate domeniile m-am gandit la ceva. La faptul ca asistam la o revolutie. Nu la cea de care manifestantii din strada fac atata caz, si care lupta atat de frumos si elegant deocamdata, nici a taranilor revoltati din zonele afectate de aceste legi fara noima. Ci cu o revolutie pornita de sus in jos. A puterii care a corupt ce a putut corupe iar cu restul de oameni ramasi a hotarat sa aplice forta intr-un mod atat de copilaresc si radical incat te intrebi fara mare curiozitate cum arata personajele in carne si oase care genereaza astfel de intamplari si cam care e reactia lor omeneasca urmarindu-si propriile conceptii puse in practica.Probabil ca vei observa ranjete, crize de ras isteric, zambete pline de subintelesuri, gesturi plictisite si repetitive sau figuri impasibile gata sa izbucneasca in abrupte crize de nervi. Dar asta e fara importanta.
Aceasta guerilla cu aparente de legalitate purtata tot cu legi, care de care mai stramba si mai fara noima, urmareste desigur un scop. Radicalizarea societatii  si justificarea perfecta a interventiei brutale. Lucru pe care il  face sau il va face oricum.
Revolutionarul de astazi nu mai poarta basca si kalasnikov ci costum si cravata, iti zambeste usor pervers din poze de grup si se bucura in fiecare moment al vietii lui ca nu este de cealalta parte.
Nu e prea mare lucru de spus in fond. Prostiile apar mult prea rapid, si probabil ca la capatul fiecarei prostii se afla o vointa si o persoana ori un grup de persoane. Ca sa ajungi la ei insa trebuie sa treci printr-un zid compact de coruptie, lucru greu de realizat.
Probabil ca n-am ajuns aici intamplator. Urmarind canalele comerciale am observat ca in prim plan se afla de vreme buna fundul. Topaie, danseaza, se incordeaza, sclipeste. Nu mai conteaza cui ii apartine si cum a ajuns in prim plan. Ci doar cat de repede vom reusi sa inlaturam efectele pe care le-a produs acest actor cabotin prin aparitiile lui intempestive.

No comments:

Post a Comment