Wednesday, June 1, 2011

Semne si povesti

M-am trezit pe blogul proaspat infiintat cu o reclama la pariuri.Ulterior am observat ca nu apare doar la blogul meu ci pe intregul site.
Reclama asta mi-a amintit ca n-am facut niciodata un pariu.Daca am pariat vreodata, intamplarea sta foarte bine pitita in ceata copilariei si intarzie sa imi vina in memorie.Nu imi place ideea unui concurs al carui rezultat depinde de prea multi factori aleatori.In plus de asta un castig venit asa imi pare fara substanta, sec.Lipsit de seva castigului la care ai lucrat indelung, pentru care te-ai luptat intr-o forma sau alta, si care devine astfel de pret.
In reclama cu dominanta de rosu apare o domnisoara cu privire nastrusnica care-i gata sa-ti ofere un bonus.Te gandesti ca ti-l da chiar ea, si ca va avea aceasi atitudine obraznicuta cand ti-l va inmana.Se joaca neglijent cu o cheita probabil, e cam greu de observat, pentru ca reclama are dimensiuni reduse. Aceasta cheita e legata la o sfoara alba in jurul gatului, avand cred un sens pentru cei care pariaza.Pentru mine, in contextul asta, nu inseamna mare lucru...
Fatuca nostima e inlocuita la un moment dat de un fotbalist.Venit de niciunde, loveste o minge aparuta in acelasi fel, pe care o trimite drept in nasul privitorului cu hotarare si aplomb .
Ma gandesc cum ar suna reclama asta repovestita in functie de evenimentele animate ce o alcatuiesc... amestecate evident cu un pic de imaginatie.Dar nu cred ca m-ar asculta cineva cu atentie.Sunt atat de rudimentare si impersonale ca poti sa-ti imaginezi orice despre ele incercand sa le umanizezi.Dar pana la urma tot lipsite de viata sunt atata timp cat scopul lor este vanzarea unui produs.In cazul asta pofta de a paria.
Reclama pe internet a devenit foarte agresiva chiar atunci cand este de un bun gust evident.Tasneste de peste tot, se incapataneaza sa acopere texte pe care vrei sa le citesti sau iti blocheaza accesul catre articole la care esti nerabdator sa ajungi.Uneori nu mai gasesti butonul de la care sa o inchizi, emite zgomote de toate felurile, purtandu-se ca un copil rasfatat care iti solicita atentia.Un copil ca Pinochio as mai adauga eu .

Nota:
Am mutat blogul de pe alta plaforma aici.Unul din motivele pentru care am facut asta il reprezinta aceasta nota.Acolo aveam senzatia ca tot ce scriu sta sub semnul jocurilor de noroc si al casinourilor.

No comments:

Post a Comment